Povjest kluba i ciljevi

Nogometni klub 'Čulinec' osnovan je 1980.godine zahvaljujući entuzijazmu mladih Mjesne zajednice Čulinec.

Najprije je izgrađeno nogometno igralište, a naknadno je klub dobio sredstva od općine Dubrava za izgradnju ograde koja je postavljena zahvaljujući članovima Kluba.

Formirane su 2 selekcije : 'Seniori' i 'Juniori' koji su se odmah počeli takmičiti u ligama Zagrebačkog nogometnog saveza.

Prvi predsjednik kluba bio je gospodin Belančić, a poslije njega izmjenili su se još nekolicina: Petar Ferdebar, Ante Bandalo, Ivan Žibrat, Josip Šipek i Josip Radić.

Danas u sastavu aktivnosti Nogometni klub Čulinec ima oko 140 registriranih igrača koji se takmiče u ligama ZNS-a i to: SENIORI, JUNIORI, KADETI, STARIJI PIONIRI, MLADI PIONIRI, LIMAČI I ZAGIĆI. Svake godine NK Čulinec organizira tradicionalni turnir mlađih selekcija. Ta tradicija će se nastaviti i ubuduće.

Što se tiče klupske infrastrukture, sama izgradnja objekta započela je samodoprinosom mjesne zajednice za izgradnju Omladinskog sportskog doma 1989. godine. S vremenom je isti objekt devastiran pa je obnovljen 2007.godine. Od 2007. godine uređen je objekt (unutarnje uređenje, krovište, fasada), izgrađeno je automatsko navodnjavanje na glavnom igralištu te uređeno parkiralište sa koridorom za izlazak na glavni i pomoćni teren.

Danas je čitav objekt u funkciji s popratnim sadržajima glavnog igrališta. Na svim terenima izgrađena je rasvjeta te se može koristiti sve do 22 sata. To je danas jedan od najuređenijih sportskih terena u čitavoj Dubravi.

Naš je slijedeći cilj izgraditi na pomoćnom igralištu malonogometno igralište veličine 20x45m sa umjetnom travom kako bi se u cijelosti završio projekt uređenja Nogometnog kluba Čulinec.

© 2017 by NK Čulinec

  • Grey Facebook Icon

Facebook

Postani fan